Muziek

Beyoncé sleept meeste nominaties voor Grammy Awards in de wacht

today26 november 2020 50

Achtergrond
share close

Beyoncé heeft met negen nominaties de meeste nominaties voor de Grammy Awards in de wacht gesleept, zo maakte de organisatie dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. De muziekprijzen worden op 31 januari 2021 uitgereikt.

De zangeres is onder meer genomineerd voor prijzen in de categorieën beste opname en beste lied, voor haar nummer Black Parade. Ze bracht dit uit op de nieuwe Amerikaanse feestdag Juneteenth, waarop de slavenbevrijding in de Amerikaanse staat Texas gevierd wordt.

Beyoncé is tot dusver 79 keer genomineerd voor een Grammy Award en hiermee nog steeds de meest genomineerde vrouwelijke artiest.

Ook Taylor Swift, Dua Lipa en rapper Roddy Ricch sleepten veel nominaties in de wacht: ieder zes.

Vorig jaar werd de achttienjarige Billie Eilish de grote winnares van de Grammy Awards. Ze was de eerste artiest die de prijzen voor het beste album, de beste opname, het beste lied en de beste nieuwe artiest allemaal in één jaar wist te winnen.

De Grammy’s worden in 2021 voor de 63e keer uitgereikt. Voor de aankomende editie werden enkele wijzigingen in de namen van de categorieën doorgevoerd. Zo heet Best Urban Contemporary Album tegenwoordig Best Progressive R&B Album en werd de naam Best World Music Album veranderd in Best Global Music Album.

BRON: Nu.nl

Written by: Redactie

Rate it

Vorig bericht

App

Vanaf volgende week: Peter Hanegraaf!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we sinds deze week uitzenden in Noord Holland via DAB+. We zijn te ontvangen in het grootste deel van Noord Holland. Daarnaast natuurlijk ook via onze website en app. (Die gratis te downloaden is) Peter Hanegraaf Vanaf volgende week (28 November 2020) begint Peter met zijn weekend programma bij Aldiana. Je weekend kom je relaxt door met het weekend van Aldiana Radio. […]

today20 november 2020 27 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

0%