App

Duncan Laurence krijgt in VS platina plaat voor Arcade

today15 augustus 2021 15

Achtergrond
share close

De single Arcade van Duncan Laurence heeft in de Verenigde Staten de platinastatus bereikt, meldt de Recording Industry Association of America (RIAA). Dat is de organisatie die alle verkoop- en streamingcijfers in de VS bijhoudt.

“Platina in de Verenigde Staten!”, juicht de zanger op Instagram. “Knijp me.”

Platina in de VS betekent dat er een miljoen singles zijn verkocht of dat de single 150 miljoen keer gestreamd is. Tijdens het Eurovisie Songfestival kreeg de artiest al een award vanwege een miljard streams wereldwijd.

Laurence deelt op Instagram enkele beelden van een klein feestje bij hem thuis. Daarop is te zien dat Wouter Hardy, die Arcade produceerde, een champagnefles mag openen. In een Zoom-meeting is ook Ilse DeLange van de partij. De zangeres droeg Laurence voor aan de Songfestival-commissie, die hem uiteindelijk uitkoos om mee te doen.

De zanger won met Arcade het Eurovisie Songfestival in 2019, maar de single werd pas begin dit jaar buiten Europa een grote hit. In de toonaangevende Billboard Hot 100 zit het nummer nog altijd in de lift, met vooralsnog de vijftigste plaats als hoogste positie. Het gebeurt zelden dat een Nederlandse zanger, zangeres of band een hit scoort in de VS.

Ook in onder meer Zuid-Amerika en Azië werd Arcade een hit.

 

Door: Nu.NL

Written by: Redactie

Rate it

Vorig bericht

Muziek

Never Gonna Give You Up van Rick Astley miljard keer bekeken op YouTube

De videoclip bij het nummer Never Gonna Give You Up van Rick Astley heeft de mijlpaal van een miljard kijkers op YouTube bereikt. De video wordt op internet vaak gebruikt als grapje, door hem naar mensen te sturen die een ander filmpje verwachten. Deze grap wordt 'Rickrolling' genoemd. Astley heeft in een video op Twitter gereageerd. "Dit is waanzinnig", zegt hij. "De wereld is een geweldige en mooie plek en ik mag me gelukkig […]

today31 juli 2021 130 1

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

0%